Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΓΕΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ

Μεγάλη έρευνα της γενετικής σύστασης των Ευρωπαίων με βάση 500.000 γενετικούς δείκτες
Μια μεγάλη καινούρια έρευνα για την γενετική σύσταση των Ευρωπαίων δημοσιευθηκε στο Current Biology.
Προηγούμενες έρευνες είτε χρησιμοποίησαν έναν περιορισμένο αριθμό γενετικών δεικτών, είτε μικρό αριθμό ατόμων από λίγους πληθυσμούς, είτε Ευρωαμερικανούς οι οποίοι δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ασφαλείς αντιπρόσωποι των Ευρωπαϊκών λαών.
Η καινούρια έρευνα χρησιμοποίησε ένα τσιπ της Affymetrix που επιτρέπει την ταυτόχρονη μελέτη 500.000 πολυμορφισμών του αυτοσωματικού DNA ενώ συμπεριέλαβε και πάνω από 2.500 άτομα από μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και ενός δείγματος 51 Ελλήνων από τη Βόρειο Ελλάδα.
Τα κύρια συμπεράσματα της Έρευνας είναι τα εξής:Οι Ευρωπαίοι είναι αρκετά ομοιογενείς γενετικά. Η γεωγραφία εξηγεί ένα μικρό μέρος της γενετικής τους σύστασης.Υπάρχει ένα γενετικό συνεχές, και κανένας πληθυσμός, με εξαίρεση τους Φινλανδούς δεν φαίνεται να είναι γενετικά απομονωμένος από τους υπόλοιπους.Η ομοιογένεια όμως δεν σημαίνει και έλλειψη διαφορών.

Τα άτομα που ανήκουν στην ίδια εθνότητα τείνουν να είναι γενετικά κοντά μεταξύ τους, και να είναι διαφοροποιημένα από άτομα άλλων εθνοτήτων.Ορισμένες εθνότητες φαίνεται να μην παρουσιάζουν επικάλυψη (π.χ. Ισπανοί ES1, ES2 και Σουηδοί SE). Άλλες φαίνεται να χωρίζονται εσωτερικά σε δυο γενετικά ξεχωριστά υποσύνολα (Ισπανοί ΕS1 και ΕS2 από τη Βαρκελώνη). Ορισμένες εθνότητες φέρονται να έχουν μεγάλη αμοιβαία επικάλυψη (Ιρλανδοί IE και Βρετανοί από το Λονδίνο UK). Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει ασύμμετρη επικάλυψη (π.χ. από την πρώην Γιουγκοσλαβία YU στους Έλληνες EL αλλά όχι το αντίθετο).
Οι πληθυσμοί της νοτίου Ευρώπης παρουσιάζουν μεγαλύτερη ετεροζυγωτία και μικρότερη ανισορροπία συνδέσμων, ενώ δεν παρουσιάζεται τέτοια διαφοροποίηση κατά τον άξονα ανατολής-δύσης.Άρα ο πληθυσμός της Ευρώπης προήλθε μάλλον από το νότο προς τον βορρά, όπως δηλώνουν και τα αρχαιολογικά στοιχεία.
Αυτή η μελέτη καταδεικνύει πως οι Ευρωπαϊκές εθνότητες δεν αποτελούν μόνο πολιτιστικές οντότητες, τεχνητά κατασκευάσματα βασισμένα σε μύθους κοινής καταγωγής. Αντιθέτως αποτελούν σε κάποιο βαθμό και βιολογικές οντότητες. Τώρα πια είναι δυνατόν η ταυτοποίηση σε μεγάλο βαθμό της υποπεριοχής της Ευρώπης από την οποία προέρχεται ένας άνθρωπος.
Σχετικά με τους Έλληνες βλέπουμε πως δεν υπάρχει επικάλυψη με άλλους λαούς που μελετήθηκαν στο συγκεκριμένο άρθρο, με εξαίρεση κάποιους από την πρώην Γιουγκοσλαβία που ομοιάζουν με τους Έλληνες.Οι κοντινότεροι λαοί στο συγκεκριμένο δείγμα είναι οι πρώην Γιουγκοσλάβοι και οι Ιταλοί. Οι μεν βρίσκονται ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τσέχους και Πολωνούς, οι δε βρίσκονται ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ισπανούς.Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μάλλον πως οι μεν Ιταλοί έχουν ομοιότητες τόσο με τους Ισπανούς όσο και με τους Έλληνες, ίσως λόγω του Ελληνικού αποικισμού αλλά και τη διάχυση του Νεολιθικού πολιτισμού από την Ανατολική Μεσόγειο.Οι δε πρώην Γιουγκοσλάβοι φαίνεται να προέρχονται τόσο από τους κατερχόμενους Σλάβους όσο και από προ-Σλαβικούς Βαλκανικούς πληθυσμούς.

40 σχόλια:

  1. «Το DNA των Ελλήνων δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς».
    ________________________________________
    Μέρος 1ον.

    http://hpgl.stanford.edu/publications/AJHG_2004_v74_p1023-1034.pdf


    Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνταρντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγιερ.
    «Το DNA των Ελλήνων δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς».

    Εντυπωσιακό! Το DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

    Το DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι-ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγιερ.

    Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση.

    Όλες αυτές οι ...ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, *όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από **επτά διαφορετικές** μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών. *

    Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.

    Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνταρντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.

    Η ταυτότητα της έρευνας:
    Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (*από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα*). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».

    Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».

    Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29
    διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα).

    Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλο¬ομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ…... Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε Μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

    Τέλος 1ου Μέρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέποτε κάποια μελέτη έδειξε κάτι από αυτά, που υποστηρίζουν οι εθνικιστές. Άλλα λένε οι μελέτες κι άλλα θέλουν να «καταλάβουν» αυτοί. Ας δούμε τις πλέον πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

      Η πρώτη περίπτωση αφορά στη μελέτη τού μιτοχονδριακού DNA από 28 πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα υπό την αιγίδα τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε το Τμήμα Βιολογίας τού Α.Π.Θ.. Ο καθηγητής τού Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, δήλωσε στις 8 Δεκ. 2000 στην εφημερίδα Καθημερινή: «Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από όλες αυτές τις χώρες έδειξαν, ότι περίπου το 80% τού σημερινού μιτοχονδριακού DNA των ευρωπαίων έχει "αναφορά" στην παλαιολιθική εποχή και διαμορφώθηκε μετά τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις περιόδους των παγετώνων, ενώ το υπόλοιπο 20% "νεολιθικής προέλευσης" από την Εγγύς Ανατολή. Για τους κατοίκους τής Ελλάδας εκτιμήθηκε, ότι το 70% τού μιτοχονδριακού DNA κληρονομήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς στην παλαιολιθική εποχή και το 30% από περιοχές τής Ανατολής.»

      Η έρευνα αυτή λοιπόν, άν και λέει, ότι το 30% των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας δεν είναι αυτόχθονες, έχει παρερμηνευθεί κατά το δοκούν από ελληναράδες κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με το «συμπέρασμα», όπως ακριβώς το αντιγράφουμε: «Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι τού Περικλή, τού Σωκράτη, τού Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA, σε ποσοστό, που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;»!

      Το συμπέρασμα των ελληναράδων για τα αποτελέσματα αυτής τής μελέτης (εφημ. Καθημερινή, 8 Δεκ. 2000) είναι, ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη! Το ότι κατά 70% οι σημερινοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου είναι αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή, δεν σημαίνει, ότι είναι κι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Αυτόχθονες μπορεί να είναι κι οι αρβανίτες, οι σλάβοι κ.λπ., όπως και το 80% των ευρωπαίων, όπως η ίδια έρευνα εξ άλλου απέδειξε, δεν σημαίνει όμως, ότι είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη.

      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιάς άλλης έρευνας, που έγινε απο τα πανεπιστήμια Στάνφορντ των ΗΠΑ και Παβίας τής Ιταλίας και δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή τής Κυριακής (6 Νοεμβρίου 2005), οι σύγχρονοι έλληνες κατά 99,5% είναι καυκάσιοι, δηλαδή είναι άσπροι. Το θέμα έκτοτε επίσης κατάκλυσε το διαδίκτυο με σχόλια, που αγγίζουν τα όρια τής φαιδρότητας π.χ.: «Καθαρό το DNA των ελλήνων», «αποστομώθηκε ο περιβόητος Φαλμεράγερ», «καταρρίφθηκαν οι ανθελληνικές θεωρίες» κ.λπ. κ.λπ..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή


    3. Αρχικά, ας θυμηθούμε τι υποστήριξε ο Φαλμεράγιερ. Στο έργο του «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους» διατύπωσε την άποψη πως: «Οι Ελληνες της εποχής του δεν κατάγονται από τους αρχαίους Ελληνες, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν ή μετανάστευσαν σε διαδοχικά κύματα στην Ελλάδα μετά την επίθεσή τους κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας». Εξιστορεί «Ούτε μια σταγόνα αίματος, γνησίου Ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας». Υποστήριξε δε ότι οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι απόγονοι Σλάβων.

      Ως γενετιστής γνωρίζω ότι η εθνοτική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA ή στο αίμα. Παρ’ όλα αυτά, η θεωρία του Φαλμεράγιερ έχει βιολογικό υπόβαθρο και ως εκ τούτου η φυσική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστεί με βάση και γενετικά στοιχεία. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε αποτελέσματα λίγων γενετικών ερευνών.

      Α) Σύμφωνα με τους διαπρεπείς συγγραφείς του κλασικού βιβλίου Γενετικής του Ανθρώπου «The History and Geography of Human Genes» ο γενετικός χάρτης της Ευρασίας ιχνηλατεί τη «γενετική κληρονομιά» των αρχαίων Ελλήνων στους σημερινούς κατοίκους της χώρας μας, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους γειτονικών ευρασιατικών πληθυσμών, σε περιοχές που είχαν αποικιστεί κατά την αρχαιότητα από Ελληνες. Η εξάπλωση αυτή περιλαμβάνει περιοχές που αρχίζουν από τα Δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, εκτείνονται στη Ν. Ιταλία και Σικελία, και καλύπτουν μέρος και των πληθυσμών της Κεντρικής Βαλκανικής. Με βάση αυτά τα γενετικά στοιχεία, κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει, σε αντίθεση με τις απόψεις του Φαλμεράγιερ, ότι μέρος της γενετικής σύστασης (αίματος) των γειτονικών νοτιοσλαβικών πληθυσμών οφείλεται στη διείσδυση ελληνικών πληθυσμιακών ομάδων σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Β) Η παραπάνω επίδραση έχει εξεταστεί σε βάθος στην περίπτωση της Magna Graecia. Ακόμη και σήμερα, το γενετικό πρότυπο της Ιταλίας και τις Σικελίας αντιγράφει σχεδόν πιστά τον ελληνικό εποικισμό κατά την προ-Ρωμαϊκή εποχή. Με απλά λόγια, η γενετική ομοιότητα μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών, που επιμένει χρονικά (2.500 χρόνια) παρά τις διαφορές στην ιστορική πορεία τους (απουσία εισβολών Σλάβων και τουρκική κυριαρχία) μετά την κατάλυση των βυζαντινών κτήσεων, έρχεται να τονίσει τη βιολογική συνέχεια των δύο λαών. Γ) Σε ακόμη πιο πρόσφατες έρευνες εξετάστηκε η γενετική θέση των Ελλήνων στον Παγκόσμιο Γενετικό Χάρτη με τη χρήση 270.000 DNA δεικτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Ελληνες διακρίνονται γενετικά από τους Σλάβους σε πλήρη αντίθεση με τις λανθασμένες απόψεις του Φαλμεράγιερ, που υποστήριζε ότι πρόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων είναι οι Σλάβοι, και της εφημερίδας σας ότι ο Φαλμεράγιερ κατεδαφίζει το επιχείρημα της συνέχειας του αίματος. Αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράγιερ θα έπρεπε οι Ελληνες να εντάσσονται στην ίδια θέση με τους σλαβικούς λαούς, και όχι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Συμπερασματικά, τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων.

      Κωστας Τριανταφυλλιδης – Ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου

      Διαγραφή
  2. Μέρος 2ον.

    http://hpgl.stanford.edu/publications/AJHG_2004_v74_p1023-1034.pdf

    «Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια Μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα *άλλων 7 μελετών*, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε.

    Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή» Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς.
    Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του Ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

    «Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    Το DNA των Ελλήνων, "μοιάζει" πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.

    Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».

    Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.
    Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:
    «Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

    Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:

    «Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. Το DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.

    Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από Ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας»...

    Καθαρό το DNA των Ελλήνων!

    Τέλος 2ου Μέρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δρ μενγκελε συγχαρητηρια μολις αιτιολογησες στον εαυτο σου και σε καμποσους ουγκ οτι ειναι λογικο να εισαι ρατσιστης-μισαλλοδοξος-μισανθρωπος.....οτι σε βοηθαει να κοιμασαι τα βραδια...ευχομαι να προλαβεις να καταλαβεις σε αυτη τη ζωη οτι σημασια εχει οτι μας ενωνει οχι το αντιθετο

      Διαγραφή
    2. Ουδέποτε κάποια μελέτη έδειξε κάτι από αυτά, που υποστηρίζουν οι εθνικιστές. Άλλα λένε οι μελέτες κι άλλα θέλουν να «καταλάβουν» αυτοί. Ας δούμε τις πλέον πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

      Η πρώτη περίπτωση αφορά στη μελέτη τού μιτοχονδριακού DNA από 28 πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα υπό την αιγίδα τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε το Τμήμα Βιολογίας τού Α.Π.Θ.. Ο καθηγητής τού Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, δήλωσε στις 8 Δεκ. 2000 στην εφημερίδα Καθημερινή: «Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από όλες αυτές τις χώρες έδειξαν, ότι περίπου το 80% τού σημερινού μιτοχονδριακού DNA των ευρωπαίων έχει "αναφορά" στην παλαιολιθική εποχή και διαμορφώθηκε μετά τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις περιόδους των παγετώνων, ενώ το υπόλοιπο 20% "νεολιθικής προέλευσης" από την Εγγύς Ανατολή. Για τους κατοίκους τής Ελλάδας εκτιμήθηκε, ότι το 70% τού μιτοχονδριακού DNA κληρονομήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς στην παλαιολιθική εποχή και το 30% από περιοχές τής Ανατολής.»

      Η έρευνα αυτή λοιπόν, άν και λέει, ότι το 30% των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας δεν είναι αυτόχθονες, έχει παρερμηνευθεί κατά το δοκούν από ελληναράδες κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με το «συμπέρασμα», όπως ακριβώς το αντιγράφουμε: «Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι τού Περικλή, τού Σωκράτη, τού Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA, σε ποσοστό, που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;»!

      Το συμπέρασμα των ελληναράδων για τα αποτελέσματα αυτής τής μελέτης (εφημ. Καθημερινή, 8 Δεκ. 2000) είναι, ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη! Το ότι κατά 70% οι σημερινοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου είναι αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή, δεν σημαίνει, ότι είναι κι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Αυτόχθονες μπορεί να είναι κι οι αρβανίτες, οι σλάβοι κ.λπ., όπως και το 80% των ευρωπαίων, όπως η ίδια έρευνα εξ άλλου απέδειξε, δεν σημαίνει όμως, ότι είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη.

      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιάς άλλης έρευνας, που έγινε απο τα πανεπιστήμια Στάνφορντ των ΗΠΑ και Παβίας τής Ιταλίας και δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή τής Κυριακής (6 Νοεμβρίου 2005), οι σύγχρονοι έλληνες κατά 99,5% είναι καυκάσιοι, δηλαδή είναι άσπροι. Το θέμα έκτοτε επίσης κατάκλυσε το διαδίκτυο με σχόλια, που αγγίζουν τα όρια τής φαιδρότητας π.χ.: «Καθαρό το DNA των ελλήνων», «αποστομώθηκε ο περιβόητος Φαλμεράγερ», «καταρρίφθηκαν οι ανθελληνικές θεωρίες» κ.λπ. κ.λπ..

      Διαγραφή
    3. επιχείρημα της συνέχειας του αίματος. Αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράγιερ θα έπρεπε οι Ελληνες να εντάσσονται στην ίδια θέση με τους σλαβικούς λαούς, και όχι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Συμπερασματικά, τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων.

      Κωστας Τριανταφυλλιδης – Ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου

      Διαγραφή

    4. Επιστολή του καθηγητή Γενετικής κ. Κωσ. Τριανταφυλλίδη στην Καθημερινή: “Το DNA το αποδεικνύει – Δεν είμαστε Σλάβοι”

      Ο Φαλμεράγιερ και το DΝΑ μας

      Κύριε διευθυντά
      Ως μόνιμος αναγνώστης της έγκριτης «Καθημερινής» παραξενεύτηκα που σε άρθρο (Σ. Κασιμάτης, 2/11/2016)

      Αρχικά, ας θυμηθούμε τι υποστήριξε ο Φαλμεράγιερ. Στο έργο του «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους» διατύπωσε την άποψη πως: «Οι Ελληνες της εποχής του δεν κατάγονται από τους αρχαίους Ελληνες, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν ή μετανάστευσαν σε διαδοχικά κύματα στην Ελλάδα μετά την επίθεσή τους κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας». Εξιστορεί «Ούτε μια σταγόνα αίματος, γνησίου Ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας». Υποστήριξε δε ότι οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι απόγονοι Σλάβων.

      Ως γενετιστής γνωρίζω ότι η εθνοτική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA ή στο αίμα. Παρ’ όλα αυτά, η θεωρία του Φαλμεράγιερ έχει βιολογικό υπόβαθρο και ως εκ τούτου η φυσική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστεί με βάση και γενετικά στοιχεία. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε αποτελέσματα λίγων γενετικών ερευνών.

      Α) Σύμφωνα με τους διαπρεπείς συγγραφείς του κλασικού βιβλίου Γενετικής του Ανθρώπου «The History and Geography of Human Genes» ο γενετικός χάρτης της Ευρασίας ιχνηλατεί τη «γενετική κληρονομιά» των αρχαίων Ελλήνων στους σημερινούς κατοίκους της χώρας μας, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους γειτονικών ευρασιατικών πληθυσμών, σε περιοχές που είχαν αποικιστεί κατά την αρχαιότητα από Ελληνες. Η εξάπλωση αυτή περιλαμβάνει περιοχές που αρχίζουν από τα Δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, εκτείνονται στη Ν. Ιταλία και Σικελία, και καλύπτουν μέρος και των πληθυσμών της Κεντρικής Βαλκανικής. Με βάση αυτά τα γενετικά στοιχεία, κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει, σε αντίθεση με τις απόψεις του Φαλμεράγιερ, ότι μέρος της γενετικής σύστασης (αίματος) των γειτονικών νοτιοσλαβικών πληθυσμών οφείλεται στη διείσδυση ελληνικών πληθυσμιακών ομάδων σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Β) Η παραπάνω επίδραση έχει εξεταστεί σε βάθος στην περίπτωση της Magna Graecia. Ακόμη και σήμερα, το γενετικό πρότυπο της Ιταλίας και τις Σικελίας αντιγράφει σχεδόν πιστά τον ελληνικό εποικισμό κατά την προ-Ρωμαϊκή εποχή. Με απλά λόγια, η γενετική ομοιότητα μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών, που επιμένει χρονικά (2.500 χρόνια) παρά τις διαφορές στην ιστορική πορεία τους (απουσία εισβολών Σλάβων και τουρκική κυριαρχία) μετά την κατάλυση των βυζαντινών κτήσεων, έρχεται να τονίσει τη βιολογική συνέχεια των δύο λαών. Γ) Σε ακόμη πιο πρόσφατες έρευνες εξετάστηκε η γενετική θέση των Ελλήνων στον Παγκόσμιο Γενετικό Χάρτη με τη χρήση 270.000 DNA δεικτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Ελληνες διακρίνονται γενετικά από τους Σλάβους σε πλήρη αντίθεση με τις λανθασμένες απόψεις του Φαλμεράγιερ, που υποστήριζε ότι πρόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων είναι οι Σλάβοι, και της εφημερίδας σας ότι ο Φαλμεράγιερ κατεδαφίζει το επιχείρημα της συνέχειας του αίματος. Αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράγιερ θα έπρεπε οι Ελληνες να εντάσσονται στην ίδια θέση με τους σλαβικούς λαούς, και όχι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Συμπερασματικά, τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων.

      Κωστας Τριανταφυλλιδης – Ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου

      Διαγραφή
  3. ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΥΠΕΡΟΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι τουρκοι που κατέλαβαν την Ελλάδα ως γνωστόν ήταν γεννίτσαροι και όχι ακραιφνείς τούρκοι. ΆΛΩΣΤΕ ΑΥΤΌ ΉΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΏΝ ΤΟΎΡΚΩΝ. ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΜΈΣΩ ΓΕΝΙΤΣΆΡΩΝ ΓΙΆ ΝΑ ΔΙΑΒΡΏΝΟΥΝ ΕΚ ΤΏΝ ΈΣΩ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σας παρακαλουσα να μου πείτε από που προερχονται τα επώνυμα Τουμπλαρης Και Μπαντουνας Περιμενω Απάντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς, εξέταση dna για έθνος δεν υπάρχει, είναι αδύνατη. Άλλο η φυλή άλλο το νεοσύστατο έθνος. Ρώτα και κανα μοριακό βιολόγο να σου πει.
    Δεύτερον, δεν παραθέτεις πηγές γι'αυτά που λες, επομένως το κείμενό σου είναι για τον κάλαθο των αχρήστων. Τζάμπα πήγε η πληκτρολόγηση.
    Ευάγγελε Αρκά, οι σλάβοι δηλαδή δεν ανήκουν στην καυκάσια (λευκή δηλ) φυλή που ανήκουν κι οι νεοέλληνες, οι λατίνοι, οι αλβανοί; και πώς αποδεικνύεις ότι ο ελλαδικός χώρος δεν "εβαρβαρίσθη" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πορφυρογέννητος;
    Λοιπόν αυτοί οι Αφελίμ που διαβάζουν τέτοια άρθρα θα νομίζουν ότι είναι απόγονοι του Περικλή και του Μιλτιάδη.

    Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
    (Κωστής Παλαμάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός...και πιο συγκεκριμένα υπάρχει η μεσογειακή φυλή, η διναρική φυλή,η αλπική φυλή, η καυκάσια φυλή, η αρμένικη φυλή και η nordic(κεντρική ευρώπη και δυτική)καθώς και παρακλάδι της μεσογειακής (north mediterranian-βλπ ιρλανδους, σκωτζέζους). βεβαίως υπάρχουν ενδείξεις ότι η νότια μεσογειακή φυλή ήταν αυτή η οποία εξαπλώθηκε και άφησε δείγματα πρώιμου πολιτισμού σε ολη την υπο΄λοιπη ευρώπη...ε και? καιρός να απογαλακτιστο΄υμε από τους αρχαίους και να δημιουργήσουμε τον δικό μας καινούργιο πολιτισμο που θα πάψει να είναι παθητικός θεατής και οναμασητης-αθλιο καχέκτυπο του αρχαίου ελληνικού.

      Διαγραφή
    2. Δείχνεις πεπεισμένος πως δεν είσαι απόγονος αυτών που ονομάζεις ειρωνικά, αλλά υποπίπτεις στο ίδιο σφάλμα για το οποίο κατηγορείς το συντάκτη. Δηλ, δε μας αναφέρεις τις πηγές οι οποίες αποδεικνύουν τα αντίθετα. Αντιθέτως, ο συντάκτης σου έχει ήδη πει τις πηγές του: 'Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνταρντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας'. Αν τώρα εσύ ξέρεις ότι κατάγεσαι από π.χ. Αλβανούς ή Τούρκους σε καταλαβαίνω να εξοργίζεσαι με την έρευνα. Αν όμως όχι, πριν αποποιηθείς την σπάνια κληρονομιά που σου αποδίδεται θα θεωρούσα λογικότερο να ασχοληθείς με την έρευνα.

      Διαγραφή
    3. Πάρα πολύ σωστά! Ακριβώς έτσι είναι.

      Διαγραφή
    4. Κατ' αρχάς είναι αδύνατον να σκοτώσεις το μύθο, γιατί είναι ο λόγος της μακρινής ιστορίας.
      Δεύτερον δεν υπάρχει νεοσύστατο έθνος, αλλά νεοσύστατο κράτος ελληνικό και αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Το ελληνικό έθνος είναι πανάρχαιο και δεν διεκόπη ποτέ. Εάν διαβάσετε προσεκτικά την ιστορία
      και μελετήσετε τα αρχαιολογικά ευρήματα θα το αντιληφθείτε πολύ καλά.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης, ο Διάκος ο Νικηταράς και τόσοι άλλοι δεν ήταν σύγχρονοι ¨Ελληνες λεβέντες; Ποιός άλλος λαός θα είχε καταφέρει μετά από δυόμιση χιλιάδες χρόνια να μιλά την ίδια αυτή γλώσσα του Ομήρου μετά από τόσους κατακτητές και 400 απίστευτα χρόνια Οθωμανικής κατοχής; Φυσικά και είχαμε λυγίσει και υποταχθεί μετά από 8 γενεές στην σκλαβιά και τη φοβέρα. Κι επειδή λυγίσαμε δεν σπάσαμε. Μήπως οι αρχαίοι που "σταύρωσαν τον Σωκράτη ήταν όλοι άγγελοι; Εντελώς ανιστόρητη η θεοποίησή τους.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης, ο Διάκος ο Νικηταράς και τόσοι άλλοι δεν ήταν σύγχρονοι ¨Ελληνες λεβέντες; Ποιός άλλος λαός θα είχε καταφέρει μετά από δυόμιση χιλιάδες χρόνια να μιλά την ίδια αυτή γλώσσα του Ομήρου μετά από τόσους κατακτητές και 400 απίστευτα χρόνια Οθωμανικής κατοχής; Φυσικά και είχαμε λυγίσει και υποταχθεί μετά από 8 γενεές στην σκλαβιά και τη φοβέρα. Κι επειδή λυγίσαμε δεν σπάσαμε. Μήπως οι αρχαίοι που "σταύρωσαν τον Σωκράτη ήταν όλοι άγγελοι; Εντελώς ανιστόρητη η θεοποίησή τους.

      Διαγραφή
  8. Όποιος προσπαθήσει νά εξετάσει μονόπλευρα ένα γεγονός (ιστορικό) θά λάβει μονόπλευρες απαντήσεις.Θά ήταν , όπως είπε καί μία κυρία , σάν κάποιος ιστορικός τού μέλλοντος ήθελε νά μάθει γιά τίς γυναίκες τής εποχής μας , έχωντας βρεί ένα πορνοπεριοδικό σέ κάποια ανασκαφή . Όταν πρόκειται νά εξετάσουμε τό παρελθόν πρέπει νά τό εξετάζουμε απ'όλες τίς απόψεις . Ιστορικώς , κοινωνιολογικώς καί πολιτικώς καί φυσικά ή αρχαιολογική σκαπάνη βοηθάει τά μάλα . Απ' τήν δική μου πλευρά νά παραθέσω κάτι πού βρήκα στό δίκτυο : http://www.scribd.com/doc/31074824/Hebrew-is-Greek-Joseph-Yahuda-Book

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενταξει πηδησαν αλλοι για 100 αλοι για 400 αλλοι για 50 .εμεις που πηδαμε για 10000 χρονια τρέχει κάτι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρωτα απο ολα , αυτο με τους Σλαβους. Εχετε παει ποτε φλωρινα κιλκις και αλλα μερη της μακεδονιας και ξανθης να ακουτε την δικια τους διαλεκτο τα ντοπικα ή ναζινσκι ( δικη μας γλωσσα ) στην γλωσσα τους ή οποια ειναι συγγενικη προς το βουλγαρικο και σκοπιανο ιδιωμα των νοτιο σλαβικων διαλεκτων. Σας ειπε τιποτα οι αμερικανοι για αυτα τα πραγματα ;;;;;;
    Επισης απο την ελλαδα εχουν περασει τοσοι λαοι απο τον βορρα την και την ανατολη που δεν τους ξερει ουτε η μανα τους και μηναμε αθικτοι ξαφνικα τι διαολο πριν απο 19ο αιωνα υπηρχαν τοσες αλλες γλωσσες και τοσοι πληθυσμοι που διωχθηκαν ή "καθαρισαν" για να μεινουν οι "καθαροι" ρωμιοι
    Συνεπως πρεπει επιτελους να σταματησουμε να αναρωτιωμαστε γιατι ξαφνικα η χα βγηκε στη βουλη αφου κατι τετοιες ιδεες χρησιμοποιει αυτο νεο ναζιστικο μορφωμα
    Μ αρεσει που κοροϊδευοθμε τους σκοπιανους και καλα κανουμε που θεωρουν τον εαυτο του "μακεδονες" απ τη που ο ενας ηρθε απο το σλαβικο κυμα που σαρωσε τα βαλκανια αλλα τελικα εκρωμιοποιηθηκε με την ορθοδοξια , ο αλλος ειναι αρβανιτης και οι προγονοι του βγηκαν απο μεταναστες απο την αλβανια ή την ηπειρο και βλεπεις οτι ακομα και το επιθετο τους ειναι αλβανικο και δεν μπορεις να το εξηγησεις στα ελληνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αυτο που λες είναι οτι οι Έλληνες που υπηρχαν εξαφανισθηκαν αφού περασαν σλαβοι, αρβανίτες κ δεν ξέρω εγω τι άλλοι, οι οποίοι όμως "εκρωμιοποιθηκαν", όπως λες . Ποιοι όμως κ γιατί τους εξελληνισε το σκεφτηκες ποτέ? Αφου Έλληνες δεν υπήρχαν (ή ηταν λιγοι όπως λες), κρατος για να προχωρήσει σε συστηματική αφομοίωση δεν υπήρχε, ποιος επιτελους επεισε όλους αυτούς να δηλώνουν περήφανα ελληνεςς

      Διαγραφή
  11. Συμφωνω με τον κυριο απο πανω , αν και λιγο δεν εβγαζε νοημα τι ελεγε . Κατα τη γνωμη μου εχει αποδειχθει απο ερευνες στην Δυση ειναι πολυνδυσκολο να βρεις αρκετο αρχαιοελληνικο dna στα βαλκανια πρεπει να ψαξεις εξω απο εκει . Πχ στην Μ Ασια το ελληνικο dna ακομα και μετα την καταστροφη οι υποτιθεμενοι τουρκοι ειναι εξισλαμισμενοι ελληνες ή ντοπιοι που ζουσαν εκει ακομα και στον ποντο υπαρχουν ακομα ρωμιοι εξισλαμισμενοι οι οποιοι μιλουν την πο τιακη ακομα και ο προεδρος τους ειναι Ποντιος
    Επισης σε αλλα με ρη οπως στην κατω ιταλια υπαρχουν οι γκρικο ντοπιοι ελληνες απογονοι δωριεων , βυζαντινων ρωμιων ή και των εξελληνισμενων arbërëshe , αρβανιτων δηλαδη
    Αλλο μερος ειναι και η νοτια Γαλλια και η Μασσαλια
    Ομως μπορεις να βρεις και τους διαφορους μουσουλμανους ελληνες που εφυγαν το 22 απο την ελλαδα και πηγαν στην τουρκια , τον λιβανο ,και την τριπολη της Λιβυης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πιο "ντοπιοι" ειναι οι κρητικοι και μερικοι νησιωτες και οι βλαχοι με τους σαρακατσαναιους και τους βλαχους . Τωρ?α οι "ελληνες ειναι παλι οι νησιωτες οι τσακωνες και οι προσφυγες .
    Οσους δεν ελληνες δεν ειπα σημαινει οτι ειναι εξελληνισμενοι μεταναστες οι ή ντοπιοι με λιγο ελληνικο dna η α τους ρουμελιωτες τους πελλοπονησιους και τους θρακομακεδονες καθως και κατι ηπειροσιπταρους που φυγαν τον 2ο παγκοσμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι άλλοι οι Βλάχοι και άλλοι οι Σαρακατσάνοι (οι οποίοι ακολουθούν σχεδόν παρόμοιο τρόπο ζωής με τους Βλάχους, αλλά μιλούσαν και μιλάνε μόνο ελληνικά και ποτέ τα βλάχικα).

      Διαγραφή

    2. Επιστολή του καθηγητή Γενετικής κ. Κωσ. Τριανταφυλλίδη στην Καθημερινή: “Το DNA το αποδεικνύει – Δεν είμαστε Σλάβοι”

      Ο Φαλμεράγιερ και το DΝΑ μας

      Κύριε διευθυντά
      Ως μόνιμος αναγνώστης της έγκριτης «Καθημερινής» παραξενεύτηκα που σε άρθρο (Σ. Κασιμάτης, 2/11/2016) με τίτλο: «Αριστερά του μίσους, δεξιά της αμνησίας»

      Αρχικά, ας θυμηθούμε τι υποστήριξε ο Φαλμεράγιερ. Στο έργο του «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους» διατύπωσε την άποψη πως: «Οι Ελληνες της εποχής του δεν κατάγονται από τους αρχαίους Ελληνες, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν ή μετανάστευσαν σε διαδοχικά κύματα στην Ελλάδα μετά την επίθεσή τους κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας». Εξιστορεί «Ούτε μια σταγόνα αίματος, γνησίου Ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας». Υποστήριξε δε ότι οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι απόγονοι Σλάβων.

      Ως γενετιστής γνωρίζω ότι η εθνοτική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA ή στο αίμα. Παρ’ όλα αυτά, η θεωρία του Φαλμεράγιερ έχει βιολογικό υπόβαθρο και ως εκ τούτου η φυσική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστεί με βάση και γενετικά στοιχεία. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε αποτελέσματα λίγων γενετικών ερευνών.

      Α) Σύμφωνα με τους διαπρεπείς συγγραφείς του κλασικού βιβλίου Γενετικής του Ανθρώπου «The History and Geography of Human Genes» ο γενετικός χάρτης της Ευρασίας ιχνηλατεί τη «γενετική κληρονομιά» των αρχαίων Ελλήνων στους σημερινούς κατοίκους της χώρας μας, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους γειτονικών ευρασιατικών πληθυσμών, σε περιοχές που είχαν αποικιστεί κατά την αρχαιότητα από Ελληνες. Η εξάπλωση αυτή περιλαμβάνει περιοχές που αρχίζουν από τα Δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, εκτείνονται στη Ν. Ιταλία και Σικελία, και καλύπτουν μέρος και των πληθυσμών της Κεντρικής Βαλκανικής. Με βάση αυτά τα γενετικά στοιχεία, κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει, σε αντίθεση με τις απόψεις του Φαλμεράγιερ, ότι μέρος της γενετικής σύστασης (αίματος) των γειτονικών νοτιοσλαβικών πληθυσμών οφείλεται στη διείσδυση ελληνικών πληθυσμιακών ομάδων σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Β) Η παραπάνω επίδραση έχει εξεταστεί σε βάθος στην περίπτωση της Magna Graecia. Ακόμη και σήμερα, το γενετικό πρότυπο της Ιταλίας και τις Σικελίας αντιγράφει σχεδόν πιστά τον ελληνικό εποικισμό κατά την προ-Ρωμαϊκή εποχή. Με απλά λόγια, η γενετική ομοιότητα μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών, που επιμένει χρονικά (2.500 χρόνια) παρά τις διαφορές στην ιστορική πορεία τους (απουσία εισβολών Σλάβων και τουρκική κυριαρχία) μετά την κατάλυση των βυζαντινών κτήσεων, έρχεται να τονίσει τη βιολογική συνέχεια των δύο λαών. Γ) Σε ακόμη πιο πρόσφατες έρευνες εξετάστηκε η γενετική θέση των Ελλήνων στον Παγκόσμιο Γενετικό Χάρτη με τη χρήση 270.000 DNA δεικτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Ελληνες διακρίνονται γενετικά από τους Σλάβους σε πλήρη αντίθεση με τις λανθασμένες απόψεις του Φαλμεράγιερ, που υποστήριζε ότι πρόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων είναι οι Σλάβοι, και της εφημερίδας σας ότι ο Φαλμεράγιερ κατεδαφίζει το επιχείρημα της συνέχειας του αίματος. Αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράγιερ θα έπρεπε οι Ελληνες να εντάσσονται στην ίδια θέση με τους σλαβικούς λαούς, και όχι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Συμπερασματικά, τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων.

      Κωστας Τριανταφυλλιδης – Ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου

      Διαγραφή
  13. Ο Γάλλος ανθρωπολόγος Eugène Pittard δημοσίευσε στο Αρχείο Γενικής Ανθρωπολογίας της Ελβετίας 1914-1915 μια μελέτη περί της ανθρωπολογίας των Ελλήνων υπό τον τίτλο "Contribution à l'étude anthropologique des Grecs".

    Η μελέτη περιλαμβάνει μελέτες για το ύψος, τις αναλογίες μήκους μερών του σώματος, μετρήσεις προσώπου, μύτης, αυτιών και πολλές άλλες. Η σημαντικότερη είναι αυτή του κεφαλικού δείκτη. Το διάγραμμα της εικόνας είναι αποκαλύπτικό. Για την κατανόηση του διαγράμματος πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κεφαλικοί δείκτες κάτω από 80 δηλώνουν δολιχοκεφαλία, δείκτες πάνω από 82 δηλώνουν βραχυκεφαλία, ενώ δείκτες 80-82 δηλώνουν μεσοκεφαλία. Οι τρεις κατηγορίες αποτυπώνονται στο σχήμα με διαφορετική διαγράμμιση.

    Δολιχοκέφαλοι είναι οι Μεσογειακοί και οι λιγότεροι Κρομανοειδείς ή οι ελάχιστοι Σαχάριοι. Βραχυκέφαλοι είναι οι Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς και οι ελάχιστοι Βαλτικοί.

    Από το διάγραμμα παρατηρεί κανείς ότι...
    οι βραχυκέφαλοι είναι πλειοψηφία. Οι μεσοκέφαλοι είναι συνήθως μίξεις μεταξύ δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων. Βέβαια οι μίξεις δεν είναι απαραίτητα μεσοκέφαλες, αλλά μπορεί να είναι δολιχοκέφαλες ή βραχυκέφαλες, όμως μπορεί να πει κανείς ότι στατιστικά εξουδετερώνονται, αφού έχουν την ίδια πιθανότητα εμφάνισης. Οι περισσότεροι Μεσογειακοί είναι δολιχοκέφαλοι με τάση προς μεσοκεφαλία, όπως φαίνεται στο σχήμα με επίκεντρο τους κεφαλικούς δείκτες 78-79. Από τις μετρήσεις των 145 ατόμων προκύπτουν τα εξής στατιστικά -δίπλα δίνονται οι αντίστοιχοι φυλετικοί τύποι σε σειρά φθίνουσας πληθυσμιακής εμφάνισης:

    Δολιχοκέφαλοι: 33,8% Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς, Σαχάριοι
    Μεσοκέφαλοι: 17,2% μίξεις δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
    Βραχυκέφαλοι: 49,0% Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς, Βαλτικοί

    Ο μέσος όρος είναι κοντα στο 82, που είναι και το μέγιστο του διαγράμματος, όμως αυτό το νούμερο δεν λέει και πολλά από μόνο του, αλλά υποδηλώνει υπαρξη δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων ταυτόχρονα. Ο συγγραφέας διαπιστώνει ότι "οι Έλληνες είναι μακριά από το να αντιπροσωπεύουν έναν εθνικό τύπο αποτελούμενο από ομογενή στοιχεία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Deniker διαπιστώνει ότι η δυτική ηπειρωτική Ελλάδα τείνει προς τον βραχυκέφαλο Διναρικό Αδριατικο-Αλβανικό όπως τον λέει τύπο, ενώ πιο ανατολικά εμφανίζεται ο Μεσογειακός πιο έντονα.

      Παραθέτει τις μετρήσεις του Clon Stephanos που βρίσκει για τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους εξής κεφαλικού ς δείκτες:

      Ήπειρος: 88,1 Διναρικοί, Αλπικοί
      Θεσσαλία: 76,9 Μεσογειακοί κυρίως
      Ρούμελη: 81,6 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Πελοπόννησος: 81,7 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Ιόνιες νήσοι: 82,3 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Εύβοια: 82,5 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων

      ενώ ο Weisbach βρίσκει κεφαλικό δείκτη στους Έλληνες της Τουρκίας:

      Προποντίδα: 85,8 Αρμενοειδείς, Αλπικοί
      Κωνσταντινούπολη: 79,4 Μεσογειακοί

      Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι οι Έλληνες "δεν παρουσιάζουν φυλετική ενότητα" και ότι "δεν υπάρχει Ελληνική φυλή". Ο Deniker δηλώνει ότι σύμφωνα με τον Stephanos, η δολιχοκεφαλία είναι διαδεδομένη στην Πελοπόννησο, ειδικά στην Μαντίνεια και στη Λακωνία, δηλαδή στους απογόνους των αρχαίων Σπαρτιατών, με κάποιους βραχυκέφαλους Διναρικούς Αλβανούς, όπως λέει, στην Αργολίδα και στην Κορινθία. Στη Θεσσαλία, στις Ιόνιες νήσους και στην Κρήτη η δολιχοκεφαλία είναι έντονη, δηλαδή υπάρχουν πολλοί Μεσογειακοί, με κάποιους θύλακες βραχυκεφαλίας, που όμως στην Κρήτη είναι μηδαμινοί. Στην Ηπειρο κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, όπως και στους γειτονικούς Αλβανούς. Συνοπτικά ο Deniker λέει περί κεφαλικών δεικτών:

      Ηπειρώτες, Αλβανοί: 88
      Θεσσαλία: 77
      Αιτωλοακαρνανία: 83,6
      Αττική, Φθιώτιδα: 79,6
      Αρκαδία, Λακωνία: 78 απόγονοι αρχαίων Σπαρτιατών
      Αργολίδα, Μεσσηνία: 84
      υπόλοιπη Πελοπόν.: 81
      Ιόνιες νήσοι: 82,3
      Εύβοια: 82
      Σηλυβρία: 85,8 προάστιο Κωνσταντινούπολης

      Περί προϊστορίας, διατυπώνει την βάσιμη υπόθεση ότι οι Πελασγοί ήταν κυρίως βραχυκέφαλοι, ενώ οι αρχικοί Έλληνες δολιχοκέφαλοι, όμως θεωρεί ότι τα δείγματα κρανίων που το υποδηλώνουν είναι λίγα.

      Στο τέλος ο Pittard εκφράζει έμμεσα ότι οι δολιχοκέφαλοι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, που είναι και η αλήθεια, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και θα βρουν χίλιους δυο τρόπους να το αρνηθούν. Οι Αλπικοί κυρίως Πελασγοί, που μαζί τους ήταν και οι δολιχοκέφαλοι δημιουργοί του Κυκλαδικού και Μινωικού πολιτισμού όπως φαίνεται από τις αντίστοιχες τοιχογραφίες, μίχθησαν μαζί με τους δολιχοκέφαλους Δωριείς, Ίωνες, κτλ που είχαν και το όνομα Έλληνες, και οι τρεις κατηγορίες όλοι τους γηγενείς από τα προϊστορικά χρόνια, μίχθησαν μαζί και θεωρήθηκαν Έλληνες. Και οι υπόλοιποι τύποι έπειτα διαδοχικά, που λογίζονται μέχρι και σήμερα ως Έλληνες.

      Ο Pittard τελικά συμπεραίνει ότι "δεν πιστεύω ότι οι πολεμικές εισβολές είχαν μεγάλη εθνογενική επίδραση" και ότι οι Έλληνες είναι λίγο πάνω του μετρίου ύψους, λεπτόρρινοι, κατά πλειοψηφία με καστανά μάτια και ακόμα πιο πλειοψηφικά με καστανά μαλλιά, με μύτη ίσια ή κάποιες φορές με τάση ελαφράς κυρτότητας και στατιστικά μεσοκέφαλοι, καθώς υπάρχουν δολιχοκέφαλοι και βραχυκέφαλοι, με πλειοψηφία των τελευταίων.

      Ο Ολλανδός νευρολόγος και ανθρωπολόγος Ariëns Kappers, στη μελέτη του "Contributions to the Anthropology of the Near-East - VI. Turks and Greeks" του 1931 για τους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει και την Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων μελετά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τους αντιπαραβάλλει στους Τούρκους. Μάλιστα οι μετρήσεις έγιναν μετά την Μικρασιατική καταστροφή, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα.Οι μετρήσεις κεφαλικού δείκτη έγιναν σε 138 Τούρκους και 85 Έλληνες της Μικράς Ασίας. Αμέσως η διαφορά των δύο εμφανίζεται στο ότι...οι Έλληνες έχουν λιγότερη βραχυκεφαλία, με το μέγιστο 84-87,9 των Τούρκων να μικραίνει στους Έλληνες, πράγμα που σημαίνει κατά τον Kappers ότι "οι Έλληνες έχουν λιγότερη μίξη με Αρμενοειδείς και Μογγόλους". Από το διάγραμμα προκύπτει ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας είναι δολιχοκέφαλοι κατά 25%, κυρίως Μεσογειακοί και σκόρπιοι Ιρανικοί, βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς ή Αλπικοί κατά 58% και οι υπόλοιποι μεσοκεφαλικές μίξεις.

      Ο ελληνικός πληθυσμός έχει ως κύρια τα Διναρικά-Αλπικά-Μεσογειακά φυλετικά στοιχεία.

      Διαγραφή
    2. Ο Deniker είπε για τους σύγχρονους Έλληνες:
      "Εν συντομία, αν τα κρανία των σημερινών Ελλήνων είναι υπο-βραχυκέφαλα, ενώ τα αρχαία κρανία που έχουν μετρηθεί μέχρι σήμερα είναι στην πλειονότητά τους δολιχοκέφαλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μελέτη των κρανίων της κλασικής Ελλάδας αφορά σε πολύ λίγα κρανία και σχεδόν όλα από την Αττική, που δεν μας οδηγούν σε κανένα γενικό συμπέρασμα και ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων και την αρχαία Ελληνική τέχνη, ένα πολύ μεγάλο μέρος του αρχαίου πληθυσμού της Ελλάδας ήταν βραχυκέφαλο και κυρίως υπο-βραχυκέφαλο."

      Ο Pittard διαφώνησε με την άποψη αυτή. Την θέση του Pittard συνόψισε ο Myers ως εξής:
      "Στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, η υπεροχή της Μεσογειακής φυλής είναι μικρή... και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να θεωρήσουμε ότι η σημαντική Αλπική επίδραση στον Μοριά, όπου είναι σίγουρα αρχαία, μπορεί να είναι αρχέγονη εκεί. Ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, όπου επικράτησαν από νωρίς οι Μεσογειακοί, εμφανίζονται ίχνη Αλπικών εισβολέων από τα ηπειρωτικά με το τέλος της εποχής του λίθου, δείχνοντας ότι οι Αλπικοί βρίσκονταν ήδη στην γειτονική ενδοχώρα. Οι Μεσογειακοί, συνεπώς, πρέπει πιθανότατα να θεωρούνται εισβολείς από τα νότια· όπως ακριβώς ο Αλπικός φαίνεται όλο και πιο καθαρά ως μεταναστεύσας από τα ανατολικά, μέσω της ορεινής ζώνης. Και οι δύο κινήσεις είναι πολύ αρχαίες."

      O Dudley Buxton (1890-1939) ήταν Βρετανός φυσικός ανθρωπολόγος. Έγινε καθηγητής φυσικής ανθρωπολογίας και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους ανθρωπολόγους της Βρετανίας. O Buxton ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την ανθρωπολογία της Ελλάδας και της Κύπρου.

      Στο περιοδικό L'Anthropologie του 1920 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για την φυσική ανθρωπολογία των αρχαίων Ελλήνων. Το μεταφράζουμε αυτούσιο:

      Ο κ. Dudley Buxton εξέτασε την φυσική ανθρωπολογία των αρχαίων Ελλήνων και των τότε Ελληνικών περιοχών. Βασίστηκε στον κεφαλικό δείκτη, το ύψος, τον προσωπικό δείκτη, τον χρωματισμό των σύγχρονων πληθυσμών, σε σύγκριση με τα λίγα στοιχεία του ίδιου είδους που διαθέτουμε για τους αρχαίους πληθυσμούς. Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι...
      ελαφρά πιο βραχυκέφαλοι από τους αρχαίους κατοίκους της ίδιας χώρας. Η Κρήτη κατοικούνταν από την αρχαιότητα από δολιχοκέφαλους, στους οποίους προστέθηκε ένας πληθυσμός μικτός. Πιστεύει ότι μπορεί να συμπεράνει ότι οι κεφαλικοί δείκτες παρουσιάζουν διαφορές τέτοιες ώστε να υποδηλώνουν εθνοτικές μίξεις. Επίσης, ότι αυτές οι μίξεις δεν είναι το ίδιο διανεμημένες και έχουν δημιουργήσει υποτύπους. Και ότι είναι πολύ αρχαίες και ανάγονται στην εποχή του χαλκού και ίσως, στη Λευκάδα, στη νεολιθική εποχή. Οι Έλληνες αποτελούν έναν συνδυασμό, ίσως πολύ αρχαίο, από Αλπικούς και Μεσογειακούς.

      Ο Buxton διαπιστώνει ότι οι Έλληνες αποτελούνται κυρίως από Μεσογειακούς και Αλπικούς και ότι αυτή η μίξη είναι πάρα πολύ αρχαία. Ακολουθώντας την κλασική τακτική της εποχής του να περιλαμβάνει τους Κρομανοειδείς σε Μεσογειακούς ή Αλπικούς, η εκτίμηση του Buxton είναι αρκετά ικανοποιητική. Ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη τους Διναρικούς, που αποτελούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή, καθώς και τους Αρμενοειδείς.

      Όσοι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ Αλπικών, Κρομανοειδών και Μεσογειακών, κατανοούν ότι οι Μεσογειακοί μειώνονται διαρκώς και μετά βίας ξεπερνούν το 10% των λευκών κατοίκων. Οι Διναρικοί αυξάνονται δραματικά, έχοντας ξεπεράσει τους Μεσογειακούς, σε μια διαρκή διαδικασία Διναροποίησης της Ελλάδας. Οι Αρμενοειδείς φαίνονται σταθεροί ή μειούμενοι, καθώς δεν υπάρχει περαιτέρω εισροή τους από την ανατολή. Οι περισσότεροι συγγραφείς θεωρούν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της ανατολικής Μεσογείου αποτελούνται από μια μίξη Μεσογειακών και Αλπικών ή Αρμενοειδών τύπων, με τους διάφορους ανθρωπολόγους να διαφωνούν ως προς τα ποσοστά της μίξης.

      Διαγραφή
    3. Κάνοντας μια εκτίμηση φυλετικής σύνθεσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, προκύπτει χοντρικά η εξής φυλετική σύνθεση για το σύνολο της Ελλάδας σε ποσοστά:

      Αλπικοί: 40%
      Μεσογειακοί: 20%
      Διναρικοί: 17%
      Αρμενοειδείς: 15%
      Κρομανοειδείς: 5%
      Λοιποί: 3%

      Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι μίξεις μεταξύ των παραπάνω φυλετικών τύπων είναι πλείστες. Προκύπτει ότι οι Αλπικοί κυριαρχούν, ενώ ο γενικός τύπος του κλασικού Αλπικού-Μεσογειακού πλειοψηφεί, από την αρχαιότητα ακόμα, αφού αυτοί είναι οι δύο πολυπληθέστεροι φυλετικοί τύποι, πράγμα που ταιριάζει με την εντύπωση που δίνει ο Έλληνας και στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
  14. Η καταγωγή και οι φυλές των Ελλήνων

    Α. ΓΡΑΚΙΚΗ ΦΥΛΗ.
    Διάσπαρτη σε όλον τον Ελλαδικό-Ρωμανικό χώρο...Ομιλει΄την Ελληνικη σε διαφόρους διαλέκτους.Κυρίως ζουν στον Μωριά, στην Ρούμελη, στην Μακεδονία, στην Θράκη, στο Αιγαίον, ή είναι πρόσφυγες εξ Ιωνίας κλπ.

    ΥΠΟΦΥΛΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.
    1. ΤΣΑΚΩΝΕΣ στην περιοχή της Κυνουρίας.
    2. ΚΡΗΤΕΣ. με ευδιάκριτα χαρακτηριστικά, πολιτισμικά και μορφολογικά
    3. ΚΥΠΡΙΟΙ. (αν και είναι αναμεμειγμένοι με πολλές ανατολίτικες φυλές).
    4. ΠΕΔΙΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ....μείξις Γραικών, Αλβανών και κυρίως Βλάχων...
    5. ΠΟΝΤΙΟΙ....Χριστιανοί Ρωμιοί του Πόντου, που ήλθαν στην Ελλάδα-Ρωμανία το 1922.

    Β. ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΦΥΛΗ
    Φυλή που κατώκησε στην Ελλάδα-Ρωμανία, από τον 12ο Μετά Χριστόν αιώνα.
    ΥΠΟΦΥΛΑΙ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.
    1. ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
    2. ΓΚΑΧΩΡΙΤΕΣ...παλαιοί κάτοικοι των Αθηνών..Γκαχώρα είναι η Αθήνα
    3. ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΠΑΤΑ, ΛΙΟΣΙΑ, ΤΑΤΟΗ, ΜΠΟΥΑ κλπ . Κατοίκησαν κυρίως στις ομώνυμες περιοχές της Αττικής, καθώς και στο Μαρούσι.
    4. ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ...οι Σαλαμίνιοι
    5. ΜΕΣΟΓΕΙΤΕΣ...κατοίκησαν στα Μεσόγεια Αττικής, και ήταν απόβλητοι των φυλών Σπάτα, Λιόση, Τατόη, Μπούα κλπ.
    6. ΝΗΣΙΩΤΕΣ...Αρβανίτες της Ύδρας, Σπετσών,Πόρου καθώς και της Τροιζηνίας-Μεθάνων.
    7. ΜΠΟΥΚΟΥΡΙΩΤΕΣ...Αρβανίτες της Κορινθίας, και της ορεινής Αργολίδος.
    8 .ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΕΣ...Αρβανίτες της Αχαίας, κατοικοι Σουλιμοχωρίων.
    9.ΝΤΡΕΔΕΣ...Αρβανίτες της Τριφυλλίας, και νοτίου Ηλείας με αρχηγό το 1821 τον Αναστασόπουλο.
    10. ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΙ....Αρβανίτες της Νοτίου Ευβοίας, οι οποίοι αποίκησαν και την νήσο Άνδρο των Κυκλάδων.
    11. ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΑΔΕΣ....Αλβανοί της Κόνιτσας, που ονομάσθηκαν έτσι από τον Καραχασάν όταν εξισλαμήσθηκαν, και ξανάγιναν Χριστιανοί το 1922, οπότε τους είπανε και Ελληνες.
    12. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ....Έμειναν μετά το 1945, σαν Έλληνες...
    13. ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ....Αρβανίτες Χριστιανοί, που ήλθαν στην Θράκη μετά το 1922, από Ανατολική Θράκη και Προποντίδα.
    14. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ ...Αρβανίτες της Βοιωτίας, Λοκρίδος και Φωκίδος....

    Γ. ΒΛΑΧΙΚΗ ΦΥΛΗ
    Βλαχόφωνη φυλή, διάσπαρτη σε όλα τα Βαλκάνια....
    ΥΠΟΦΥΛΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.
    1. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ...ημινομαδικός πληθυσμός στην Θεσσαλία.
    2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ...συγγενείς με τους Σαρακατσαναίους
    3. ΜΕΤΣΟΒΙΤΕΣ...κυρίαρχη βλάχικη φυλή, με έδρα το Μέτσοβο, αλλά και πληθυσμούς στα Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία κλπ
    4. ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΙ...οι βλάχοι της περιοχής Ζαγορίων, με έντονα σλαβικά στοιχεία στην γλώσσα τους.
    5.ΤΣΙΝΤΣΑΡΟΙ...Βλάχοι της Μακεδονίας, διάσπαρτοι σε όλον τον Μακεδονικό χώρο.
    6. ΑΡΒΑΝΙΤΟΒΛΑΧΟΙ...βλάχοι, με βλάχικη και αλβανική καταγωγή..

    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Δ. ΣΛΑΒΙΚΗ ΦΥΛΗ
      Κατέβηκαν στον Ελλαδικό-Ρωμανικό χώρο μετά τον 6ο αιώνα μετά Χριστόν, και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες...στους διατηρούντες την σλαβική γλώσσα, και στους εξελληνισμένους.
      ΥΠΟΦΥΛΑΙ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ.
      1. ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...Κατοικούν στην σημερινή Μακεδονία, και κυρίως Φλώρινα, Καστοριά, Αλμωπία, Σιντική, Ημαθία, Πέλλα...
      2. ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...Απόγονοι των Σέρβων στρατιωτών που έμειναν στην Κέρκυρα στον Α Παγκ. Πόλεμο..Συνήθη επώνυμα Μπόρτς κλπ.
      3.ΕΖΕΡΙΤΕΣ, ΜΗΛΙΓΓΟΙ ΣΛΑΒΟΙ...Σλάβοι του Πάρνωνος και Ταύγέτου στην Λακωνία.
      4.ΣΛΑΒΗΝΟΙ...Σλάβοι της Αχαϊας, Γορτυνίας, Λακωνίας και Κορινθίας...Εξελληνίσθηκαν γλωσσικά//
      5.ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...Κατοίκησαν πέριξ του Βόλου-Βόλος ειναι σλαβική λέξις, στο Πήλιο-Ζαγορά κλπ, στο Βελεστίνο και αλλού....Εξελληνίσθηκαν γλωσσικά.
      6. ΒΛΑΧΟΣΛΑΒΟΙ...Ανάμεικτη φυλή Βλάχων και Σλάβων στον Τύρναβο, Τσαρίτσανη, Ελλασώνα κλπ.
      7. ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...Κατοικήσαν κυρίως στην Πρέβεζα-σλαβική λέξις που σημαίνει Πέρασμα, στην Πάργα, στα Γιάννινα- Κεράσοβο, Ζλάτανο, Ντόλιανη, Νεγκόβανη κλπ
      8. ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΕΙΣ...Σλάβοι που επέλεξαν τον Ελληνισμό, αν και Σλάβοι στην καταγωγή....Διαφέρουν από τους Σλαβομακεδόνες, και εικάζεται, ότι είναι παλαιότερες εγκαταστάσεις Σλάβων στην Μακεδονία..Από αυτούς κατάγεται ο Πάνος Μάρκοβιτς, παλιός προπονητής του Πανιωνίου.

      Ε. ΑΡΜΕΝΙΟΙ
      1. ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922..Διατηρούν τα Αρμενικά τους ονόματα.
      2. ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ...Οι περισσότεροι Κεφαλλονίτες ειναι Αρμενικής καταγωγής, όταν αυτοκράτορες του Βυζαντίου, μετέφεραν πλήθος Αρμενίων στην Κεφαλληνία, για να τους δαμάσουν.
      3. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΙ. Αρμένιοι, της αιρέσεως των Παυλικιανών, που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη.
      4. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ-ΑΡΜΕΝΙΟΙ...Διάσπαρτοι παντού...Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος κλπ..όπου δείτε οικισμό Άρμενοι, ή επώνυμα Αρμενιάκος κλπ..

      ΣΤ. ΕΒΡΑΪΚΗ ΦΥΛΗ.
      1. ΙΣΠΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ...κυρίως στην Θεσσαλονίκη
      2. ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ κυρίως στην Χαλκίδα, Λάρισα, Άρτα, Γιάννινα , Αθήνα κλπ.
      3. ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΈΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...Εβραίοι που έγιναν Χριστιανοί, και τους είπανε Έλληνες...Όπως οι Σπύρου στην Ήπειρο κλπ.

      Ζ. ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ.
      Απόγονοι των υπολλειμάτων του Ιμπραήμ, έγιναν Χριστιανοί και έμειναν στην Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία.

      .....

      Διαγραφή
    2. .....

      Η. ΦΡΑΓΚΟΙ και ΛΑΤΙΝΟΙ.
      1. ΓΑΣΜΟΥΛΟΙ....Εξελληνισμένοι Φράγκοι, κυρίως στην περιοχή της Αμαλιάδος και της Αχαϊας.
      2. ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ...Διασπαρτοι στις Κυκλάδες.
      3. ΛΑΤΙΝΟΙ. Ιταλικής καταγωγής κυρίως στην Πάτρα, Βόλο και Θεσσαλονίκη...από αυτούς κατάγεται ο ζωγράφος Ντε Κύρηκο.

      Θ. ΒΑΥΑΡΟΙ
      ήλθαν στην Ελλάδα μετά το 1830, και εγκατεστάθησαν κυρίως στην Αττική...Ο Φίξ, ο Δρόσης, ο Στρέιτ κλπ είναι από αυτούς...διετήρησαν ως επί το πλείστον τα γερμάνικά τους ονόματα.

      Η. ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ
      1 ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ...δίάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα-Ρωμανία.
      2. ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ. Εκχριστιανίσθηκαν το 1940, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων..από αυτούς κατάγεται ο Χαλκιάς
      3. ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ. Εκχριστιανίσθηκαν το 1970, αλλά διετήρησαν τα τουρκικά επώνυμα τους...έχουμε πχ Δημήτριος Αλή κλπ.

      Ι. ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ.
      Κατάγονται από Τούρκους.
      1. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
      2. ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΙ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ νομού Πέλλης. Έγιναν Χριστιανοί το 1922 και έμειναν εδώ.
      3. ΑΛΜΥΡΙΩΤΕΣ. κατοικοι του Αλμυρού Μαγνησίας που ήταν τουρκόπολις, και έμειναν Ελλάδα το 1922 όταν εγιναν Χριστιανοί...Πήραν κυρίως το επώνυμο Νεοφώτιστος.
      4. ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ...έχουν ελληνικά επώνυμα, αλλά είναι μουσουλμάνοι..πχ. Μεχμέτ Κουνελάκης.

      ΙΑ. ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ.Χριστιανοί της Μικράς Ασίας μή ελληνικής καταγωγής, που ήλθαν το 1922.
      1. ΛΑΖΟΙ
      2. ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ..κυρίως στην Θράκη.
      3. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ..τουρκόφωνοι Χριστιανοί
      4. ΦΑΡΑΣΙΩΤΕΣ...
      5. ΦΡΥΓΕΣ, ΛΥΔΟΙ, ΚΑΡΕΣ, ΛΥΚΑΟΝΕΣ...
      6. ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ..κατοικούν κυρίως στην Κύπρο, αλλά και στα Δωδεκάννησα...

      Διαγραφή
    3. επιχείρημα της συνέχειας του αίματος. Αν ήταν ορθή η άποψη του Φαλμεράγιερ θα έπρεπε οι Ελληνες να εντάσσονται στην ίδια θέση με τους σλαβικούς λαούς, και όχι με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Συμπερασματικά, τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ περί της ασυνέχειας του αίματος των Ελλήνων.

      Κωστας Τριανταφυλλιδης – Ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου

      Διαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΝΤΠ : ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ ΑΣ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, 35 ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

    «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ DNA ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΒΙΝΤΕΟ
    "ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ DNA ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..."
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=AygcAfT_WXE
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγ 2017

    Ο κορυφαίος έλληνας γενετιστής παγκόσμια, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος,
    μίλησε στη ΚΡΗΤΗ-TV και τον Γιώργο Σαχίνη, από το Σηάτλ των ΗΠΑ,
    για την νέα γονιδιακή έρευνα , που συνδέει σε γραμμική συνέχεια το DNA ,
    των Μινωιτών και Μυκηναίων για 5.000 χρόνια με τους σύγχρονους Έλληνες
    σε κοινά κατά 70% χαρακτηριστικά , καταρρίπτοντας αρχαιολογικούς και ιστορικούς μύθους και θεωρίες.
    Όπως είπε, κανένας λαός δεν έχει καθαρότητα αίματος, επιμειξίες υπάρχουν παντού,

    αλλά η γραμμική συνέχεια του DNA στον Ελλαδικό χώρο, επί 5.000 χρόνια είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, 35 κορυφαίων παγκόσμια ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων.


    Συνάμα, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι κοινωνικές και ταξικές διαφορές μεταξύ αρχαίων αρχόντων και λαού,

    έχουν ως αναφορά ότι όλοι προέρχονται από το ίδιο DNA, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι Έλληνες ως φύλο ήταν μία μειοψηφία επιβολής σε άλλα φύλα της περιοχής.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ :

    ΣΤΑ 35 κορυφαίων παγκόσμια ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων.

    ΞΥΔΑΚΙ ΞΥΔΑΚΙ Ι Ι Ι Ι Ι Ι Ι

    ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ; ; ; ; ! !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων !

    https://www.youtube.com/watch?v=WvyYC6GIJRs

    Τριανταφυλλίδης, Παπαγρηγοράκης για Ελληνικό DNA

    https://www.youtube.com/watch?v=yv3BZs_vmh0&t=11s


    Μοριακός Γενετιστής: Το Ελληνικό DNA διαφέρει των υπολοίπων !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=iZVv-xbwqlc


    Δημητριάδης Πέτρος: «Η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων».

    https://www.youtube.com/watch?v=OSYoM2Pklwg


    1806: Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=XsHNNkoiURQ

    Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΡΜΑΤΟΛΩΝ ΤΟ 1805-1806 ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ.ΒΛ.ΡΑΣΣΙΑΣ
    Από το 3. Λεπτό έως 15 ακουστέ τι μας κρύβουν
    https://www.youtube.com/watch?v=5D1T5zWGYZg&t=22s

    ΒΛΑΣΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=--4wHiLw9AE&t=315s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα είναι με επιστημονικές αποδείξεις ότι είμαστε Γηγενείς Γνήσιοι Έλληνες .

    Φυσικά από πάντα οι όποιοι της εξουσίας γνώριζαν την αλήθεια με πολλούς τρόπους ,

    Όπως τα χαρτιά που υπήρχαν από τα περιουσιολόγια που υπήρχαν από πάντα και έδειχναν την γνησιότητα του Έλληνικού Έθνους μας !

    Μετά τόσα χρόνια μεθοδευμένης Ολικής μας Γενοκτονίας χιλιάδων χρόνων , εξασφαλίζοντας τον μη ανατρέψιμο αφανισμό μας επιτρέπουν να μας φανερώνουν ποιοι Είμαστε ( Ήμασταν )………………


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι άλλο πράγμα η φυλή/αίμα/DNA και άλλο πράγμα το έθνος. Οι απόγονοι των Κουμάνων που εκχριστιανίστηκαν τον μεσαίωνα, λιγότερο από 100 χρόνια πριν έρθουν οι Σελτζούκοι Τούρκοι στη Μικρά Ασία, σήμερα σίγουρα δηλώνουν Έλληνες, παρά το ότι προέρχονται από Τουρκικό φύλο. Η εθνική ταυτότητα δεν καθορίζεται, παρά ελάχιστα, από την καταγωγή, αλλά από την γλώσσα, την παράδοση, τη θρησκεία και κυρίως το αίσθημα του ανήκειν.

    Λοιπόν ο Ερνέστος Ρενάν σέ μια μονογραφία του με τον τίτλο
    «Τί εστί εθνότης» γράφει τα επόμενα :
    «Αν εγώ χαίρουμαι, όταν ένα έθνος ευημερή και προοδεύει σαν να επρόκειτο για την ευημερία και την ευτυχία της οικογενείας μου, όταν πάσχω και υποφέρω όταν αυτό υποφέρη, και κυρίως όταν έχω τη σταθερή απόφαση τα παιδιά μου να τ΄ αναθρέψω και τα εκπαιδεύσω στις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές παραδόσεις αυτού του έθνους και κανενός άλλου,— τελείωσε :
    Ανήκω ολόψυχα σ΄ αυτό το τελευταίο έθνος αδιάφορο σε ποια φυλή ανήκω, ποια γλώσσα μιλώ και ποιο θρήσκευμα πρεσβεύω».

    Αξίζει να αναφερθεί ο Πέτρος Βλαστός, Έλληνας εθνικιστής νομικός, επιχειρηματίας, λεξικογράφος, λογοτέχνης, γνωστός δημοτικιστής και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής φυλής (γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1879 στην Καλκούτα των Ινδιών και πέθανε στις 25 Φεβρουαρίου 1941 από πνευμονία, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας), ο οποίος το 1914 σε δημοσίευμά του στο περιοδικό «Γράμματα» της Αλεξάνδρειας είχε πει : «...Ένα πράµα πρέπει να καταλάβουµε καθαρά. Ο σηµερινός πολιτισµός της Εβρώπης είναι σκεδόν ολάκερος τεφτονικός. Βασίζεται στην Αγγλία, στην Ολλάντα, στη Γερµανία και στη Γαλλία -όχι την τωρινή Γαλλία µα κείνη που ξεψύχησε στα 1789. Τον πολιτισµό αφτό είµαστε αναγκασµένοι να τον έχουµε γύρω µας γιατί είναι κυρίαρχος. (...) Η δική µας ελπίδα σωτηρίας είναι πως έχουµε ακόµα αρκετές φυλές µέσα µας που δεν τις πείραξε βαθιά το λατινικό (ή ουροσηµιτικό) φαρµάκι καθώς τους Ρουµελιώτες, τους Αρβανίτες, τους κάπως γνήσιους Ελληνες, Σλάβους ή άλλους Άριους. (...) Οι φυλές αφτές πολεµήσανε στο 21 -και όχι οι λογής λογής Γραικύλοι. Κι αν οι φυλές αφτές γίνουν η αποκλειστική βάση του ελληνισµού τότε θα φτιάσουµε δικό µας πολιτισµό που θα συγγενέβει όχι µόνο µε τον τεφτονικό µα και µε τον αρχαίο ελληνικό.» ("Το «ελληνικόν µέλλον» του... 1914", Το Βήμα, 02/10/2011)

    Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι πρότεινε την επιμειξία με τους Αλβανούς και την απορρόφησή τους διότι, όπως έλεγε, 'είναι το πιο καθαρό άριο έθνος των Βαλκανίων'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή